Bine aţi venit la Noaptea Cercetătorilor la Universitatea din Craiova!

Sunt sigur că mulţi dintre cei care sunteţi prezenţi on-line acum aţi participat şi la celelalte ediţii şi ştiţi deja ce lucruri frumoase, ce experimente spectaculoase se fac în laboratoarele Universităţii din Craiova!

Sunt sigur că nu vă vom dezamăgi nici anul acesta. Aţi venit de fiecare dată într-un număr copleşitor la evenimentele noastre, iar acest lucru ne-a bucurat mult, ne-a onorat şi ne-a obligat să ne autodepăşim!

Ştim că aţi fi vrut să ne vedem cu toţii în Holul Central al Universităţii, să încercaţi voi înşivă unele dintre experimente sau să audiaţi prelegerile invitaţilor noştri. De aceasta aceasta, sistemul on-line vă oferă avantajul observării în detaliu şi în tihnă a experimentelor ştiinţifice pe care vi le-am pregătit. Mediul on-line ne dă acest răgaz pentru exersarea unor metode ştiinţifice fără de care un experiment nu este altceva decât un simplu spectacol. Este vorba de observare şi analiză!

Aveţi la dispoziţie clipuri din toate domeniile ştiinţifice. Puteţi asculta, puteţi analiza demonstraţiile şi experimentele. Oricum, vom avea cu toţii foarte multe de câştigat din această întâlnire.

Să nu uităm că cea mai sigură şi mai bună cale către VA FI ŞI MAI BINE începe cu o întrebare într-un laborator: de ce e aşa şi nu altminteri? Cum funcţionează? Ce s-ar întâmpla dacă? Vă aşteptăm şi în laboratoarele noastre să punem întrebări şi să studiem împreună, alături de profesorii şi cercetătorii craioveni!

Le mulţumesc partenerilor noştri, le mulţumesc colegilor de la Universitatea „A.I. Cuza” din Iaşi pentru îndelungatul parteneriat, le mulţumesc tuturor sponsorilor şi celorlalţi parteneri din mediul socio-economic care ni s-au alăturat pentru reuşita acestei întâlniri, vă mulţumesc dumneavoastră pentru că sunteţi alături de Universitatea din Craiova!

Vă invit să fiţi curioşi! Vă invit să fiţi curajoşi!

Prof. univ. dr. Cezar Ionuţ SPÎNU,

Rectorul Universităţii din Craiova